דילוג לתוכן

הידעתם ?

גיאורגיה נחשבת לאחד המקומות העתיקים בעולם לייצור יין, עם מסורת שמגיעה עד לכ-8,000 שנה אחורה. המדינה הקטנה שבקווקז רואה ביין חלק בלתי נפרד מהתרבות שלה, והיין הגיאורגי הפך לשם דבר בקרב חובבי היין ברחבי העולם.
תעשיית היין בגיאורגיה מתבססת על זנים מקומיים ייחודיים, ביניהם ספראווי (Saperavi) האדום ורקציטלי (Rkatsiteli) הלבן, המעניקים ליין המקומי טעמים וניחוחות יוצאי דופן.
אחת השיטות הייחודיות שבהן משתמשים הייננים המקומיים היא שיטת הקוורי (Qvevri) – כלי חרס ענקיים הקבורים באדמה, שבהם מתבצע תהליך התסיסה וההתבגרות של היין, ממש כפי שהיה נהוג לפני אלפי שנים.

בגיאורגיה, היין אינו רק משקה, אלא חלק בלתי נפרד מהחיים החברתיים והמסורתיים. ה'סופרה' (Supra), סעודת החג הגיאורגית המסורתית, אינה שלמה בלי יין ובלי ה'טמאדה' (Tamada) – מנחה הסעודה שמוביל סדרה של ברכות ונאומים, תוך הרמת כוסית עם כל הנוכחים.

במקביל לתעשיית היין המסורתית, גיאורגיה מתפתחת גם בזירת ברי היין האורבניים. בערים כמו טביליסי ובתומי ניתן למצוא ברי יין מודרניים המשלבים את המסורת העתיקה עם חדשנות קולינרית. בברים אלו תוכלו ליהנות מטעימות של יינות מקומיים מובחרים לצד מנות מקומיות שמתאימות באופן מושלם לכל לגימה.

אם אתם חובבי יין, ביקור בגיאורגיה הוא חוויה שאין להחמיץ. בין הכרמים המוריקים, היקבים העתיקים והאווירה החמה של המקומיים, תגלו תרבות יין אותנטית שאין כמותה בעולם.

×